perjantai 10. huhtikuuta 2015

Bataattilasagne

Keittössämme on opeteltu kasvisruokien kokkailua. Yksi löydöistä on Chocochillin Bataattilasagne:

http://chocochili.net/2009/09/bataattilasagne/

BATAATTILASAGNE
6-8 annosta
  • 1 bataatti
  • iso köntti Keijua
  • 1 pienehkö parsakaali
  • 250 g tofua
  • 2 sipulia
  • 2 isoa valkosipulinkynttä
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl basilikaa
  • suolaa, pippuria
  • 700 g tomaattikastiketta
  • 4 dl kaurakermaa
  • 3/4- 1 kiekko Cheezlyä (edam tai mozzarella)¨
  • lasagnelevyjä
  1. Kuori ja paloittele bataatti. Keitä pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä. Survo soseeksi Keijun kanssa.
  2. Hienonna sipulit ja valkosipuli. Paloittele parsakaali ja murenna tofu. Kuumenna paistinpannulla reilusti oliiviöljyä, lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää pannulle tofu ja parsakaalit, sekä noin 2 dl tomaattikastiketta. Mausta suolalla, pippurilla, basilikalla ja oreganolla. Anna hautua pannulla noin 5 minuuttia.
  3. Levitä uunivuoan pohjalle ensin tomaattikastiketta, seuraavaksi lasagnelevyjä, bataattisosetta, tofu-parsakaalipaistosta, tomaattikastiketta, kaurakermaa ja Cheezlyä. Jatka, kunnes vuoka on täynnä. Raasta päälle Cheezlyä ja kaada koko komeuden päälle 2 dl kaurakermaa.
  4. Paista lasagnea 200 asteessa noin 40-50 minuuttia tai kunnes pinnassa on kaunis väri. En tosin taaskaan katsonut kelloa, joten heitin ajan hatusta. Kannattaa siis tarkkailla, miltä ruoka tuntuu ja näyttää.

Tuosta on muokattu lihaversiokin siten, että tofu on korvattu jauheliha-soijaruoheella. Toimii mainiosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti