neljälle
Kastike:
½–1
kiinankaali (yksi pieni tai puolet isosta)
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
2 rkl
raastettua inkivääriä
2 rkl rypsiöljyä
500 g tomaattimurskaa
1–2 tl
suolaa
mustapippuria
Kvinoa:
2
dl kotimaista luomukvinoaa
2 rkl rypsiöljyä (tai voita)
¾ tl
suolaa
mustapippuria
Halloumi:
200
g halloumijuustoa (tai tofua)
öljyä paistamiseen
Viimeistelyyn:
hienonnettua
lehtipersiljaa tai kevätsipulin vartta
Halkaise
kiinankaali, poista kova kantaosa. Suikaloi kiinankaali noin sentin
suikaleiksi.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri
raastimen hienolla terällä.
Kuumenna öljyä paistinpannussa tai paistokasarissa.
Kuullota kiinankaalia, sipulia, valkosipulia ja inkivääriä muutama
minuutti.
Lisää tomaattimurska sekä suola ja mustapippuri. Anna kastikkeen
hautua miedolla lämmöllä 20–25 minuuttia. Jos kastike tuntuu kuivuvan liikaa,
lisää tilkka vettä. Tarkista maku.
Valmista kvinoa kastikkeen hautuessa.
Huuhtele kvinoa hyvin ja valuta siivilässä. Mittaa kattilaan 4 dl vettä,
kiehauta ja lisää kvinoa. Hauduta kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää öljy (tai
voi), mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kun kastike ja kvinoa alkavat olla
valmiita, viipaloi halloumijuusto (tai tofu). Kuumenna öljy paistinpannulla ja
paista halloumiviipaleet nopeasti niin, että juusto saa molemmin puolin kauniin
pinnan ja värin, mutta jää sisältä pehmeäksi.
Annostele lautasille kvinoaa,
kiinankaalikastiketta ja paistettua halloumia. Koristele halutessasi silputulla
lehtipersiljalla tai kevätsipulilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti