Facebook kertoi tänään, että vuosi sitten tein sikamaisen hyvää sitruunarisottoa.
http://ripausjahyppysellinen.blogspot.fi/2011/03/kirpea-mutta-ihanan-pehmea.html?m=1
Sitruunarisotto
4 annosta
3 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
3/4 dl kuivaa valkoviiniä
5 dl risottoriisiä
n. 8 dl kasvislientä
3/4 dl sitruunanmehua
1 rkl raastettua sitruunan kuorta
1,5 dl raastettua parmesaania
suolaa
pippuria
1. Silppua sipuli ja paista se pehmeäksi kahdessa ruokalusikallisessa voita ja kahdessa ruokalusikallisessa oliiviöljyä.
2. Lisää riisi ja sekoita noin minuutin ajan kunnes riisistä tulee kiiltävää.
3. Lisää viini ja sekoita, kunnes se on kokonaan haihtunut (noin 30 sekuntia).
4. Ala lisätä kasvislientä 1-2 dl kerrallaan. Lisää vasta, kun viimeiseksi lisätty liemi on kokonaan imeytynyt riisiin. Sekoittele silloin tällöin. Noin 25-35 minuutin kuluttua riisi on valmista
5. Lisää joukkoon raastettu parmesaani, sekä yksi ruokalusikallinen voita. Sekoita.
6. Lisää persilja, sitruunamehu ja raastettu sitruunan kuori. Tarjoile esimerkiksi keitetyn tai höyrytetyn parsan kera.
Laitoin vähän enemmän juustoa ja lisäsin lopuksi jättikatkarapuja. Suosittelen edelleen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti